Connect with us

Trending

Beraninya! Gadis Muslim Ini Ambil Gambar Dengan Sekumpulan Anti-Islam

Tindakan berani dan bersahaja seorang ahli terapi kanak-kanak autistik mengambil gambar dengan penunjuk perasaan anti-Islam menarik perhatian warga laman sosial hingga tular di Twitter, baru-baru ini.

Ketika kejadian, Shaymaa Ismaa’eel, 24 tahun, menghadiri Konvensyen Islam di Amerika Utara apabila dia ternampak beberapa lelaki mengadakan bantahan di luar kawasan konvensyen sambil memegang sepanduk anti-Muslim.

“Pada 21 April, saya bergambar di hadapan kumpulan protes dan berjalan meninggalkan tempat itu dengan perasaan bangga,” tulisnya dalam satu twit di laman sosial Twitter.

Berbeza dengan peserta konvensyen lain yang mengelak untuk bertembung dengan penunjuk perasaan, Shaymaa sebaliknya meminta rakan mengambil gambar kerana dia ingin melawan kebencian dengan kebaikan.

Twitter @ShaymaaDarling

“Saya memanggil rakan saya, Jamilah dan memberitahu itu mereka. Boleh awak ambilkan gambar saya? Saya hampiri kumpulan itu. Saya bertanya kepada polis sama ada boleh berdiri di situ namun polis tidak membenarkannya,” jelasnya

“Walaupun sukar tetapi saya tetap tersenyum di dalam gambar tersebut dan mereka mula menjerit kepada saya. Bagaimanapun, saya tidak mempedulikannya,” katanya.

Rata-rata pengikut Twitter menyokong keberanian Shaymaa mengambil gambar bersama sekumpulan tunjuk perasaan tersebut.

Sumber: Astro Awani & Sinar Harian

Popular

Dirasakan Terbaik Untuk Mereka Berdua, Aliff Aziz dan Bella Astillah Sah Bercerai

Trending

“Hukumnya ‘Harus’ Menceraikan Isteri Dalam Keadaan Hamil” – Da’i Wan

Trending

“Dia memilih untuk meninggalkan saya dan anak yang dikandung ini…” – Isteri PU Abu Diceraikan Ketika Hamil

Trending

Gambar Tidur Aliff Aziz Bersama ‘Gadis Seksi’ Tersebar di Media Sosial?

Trending

Connect