Connect with us

Trending

“Hukumnya ‘Harus’ Menceraikan Isteri Dalam Keadaan Hamil” – Da’i Wan

Berikutan kontroversi perceraian pencetus ummah, PU Abu ketika ini, banyak pihak menyuarakan rasa marah dengan tindakan zalim pendakwah menceraikan isteri demi untuk berkahwin dengan seorang janda.

Turut mengulas isu tersebut, rakan pencetus ummah, Da’i Wan yang panjang lebar menjelaskan hukum hakam situasi berkenaan. Namun sedikit kenyataan Da’i Wan telah mengundang persoalan dan berang netizen.

Dalam kenyataan terbabit, Da’i Wan telah menyatakan bahawa menceraikan isteri yang sedang hamil adalah ‘harus’ dan sah disisi agama Islam. Dalam tweet yang sama, Da’i Wan turut berkongi ilmu mengenai hukum bercerai

BACA : “Dia memilih untuk meninggalkan saya dan anak yang dikandung ini” Isteri PU Abu Diceraikan Ketika Hamil

Kenyataan Da’i Wan itu telah mengundang rasa sedih seorang netizen yang menganggap hukum talak yang dilafazkan oleh PU Abu itu bukanlah isu utama, tetapi kewajaran tindakan PU Abu menceraikan isteri ketika hamil.

Jika anda mahu baca lebih lanjut tentan penjelasan Da’i Wan, boleh pergi ke akaun Twitter beliau. Banyak ulasan yang diberikan serta ilmu-ilmu tambahan buat para netizen mengenai hal ini.

Sumber: Twitter Da’i Wan (Official)

Popular

Dirasakan Terbaik Untuk Mereka Berdua, Aliff Aziz dan Bella Astillah Sah Bercerai

Trending

“Dia memilih untuk meninggalkan saya dan anak yang dikandung ini…” – Isteri PU Abu Diceraikan Ketika Hamil

Trending

Gambar Tidur Aliff Aziz Bersama ‘Gadis Seksi’ Tersebar di Media Sosial?

Trending

Aliff Syukri Sumbang RM1.2 Juta Untuk Golongan Susah

Trending

Connect