Connect with us

Trending

Wanita Ini Digantung Kerja Kerana Bagi Komen Sensatif Tentang Adib

Komen yang ditinggalkan seorang wanita terhadap satu perkongsian berita yang melaporkan kematian anggota Bomba, Muhammad Adib Mohd Mohd Kassim semalam telah mencetuskan kemarahan netizen yang rata-rata mengecam komen biadap tersebut.

Ekoran daripada komen tersebut, segelintir netizen bertindak menularkan screenshot wanita berkenaan serta beberapa butiran peribadi termasuklah maklumat tempat kerjanya, Honda Seri Utama Auto, Setapak di Kuala Lumpur.

Terbaru, melalui kemas kini di laman facebook syarikat tersebut, pihak pengurusannya sedia maklum dengan kontroversi yang melanda dan telah mengambil tindakan sewajarnya terhadap staf berkenaan.

”Kami memohon maaf di atas kesilapan staf kami mengeluarkan komen yang tidak sensitif terhadap kematian anggota Bomba, Muhammad Adib.

”Kami tidak menerima dan bertoleransi dengan sikap sedemikian. Buat sementara waktu, kami telah menggantung tugas staf berkenaan dan telah memulakan siasatan dalaman.

”Tindakan tegas akan diambil. Kami mengucapkan takziah kepada keluarga mangsa, ingatan kami bersama mereka di waktu susah sebegini,” kata kenyataan yang dimuat naik itu.

Dalam komen balas di perkongsian tersebut, seoran netizen telah memuat naik satu laporan polis yang telah dibuat terhadap wanita tersebut.

Semoga insiden ini menjadi iktibar buat netizen supaya lebih berhati-hati ketika sebelum meninggalkan sebarang komen.

 Sumber : Siakap keli

Popular

Foto selebriti Indonesia berbogel di Kuala Lumpur tersebar

Trending

Neelofa Tersalah Muat Naik Gambar Tidak Berhijab

Hiburan

“Dalam Dewi Remaja Bertudung, Masuk Kelab Pakai Bikini

Trending

Pertama Kali Dalam Sejarah Gelaran Dewi Remaja Ditarik Balik

Hiburan

Connect